Op de weg van Epidavros naar Kosta komt u langs Didyma, genoemd naar de twee gelijkvormige bergtoppen van het Didymo (tweeling)- gebergte.
Het dorpje is een klein boerendorp met oude ruw-gepleisterde huizen en wat nieuwbouw.
Ten westen van Didyma langs de doorgaande weg liggen twee enorme kraters in het landschap.
Lokale verhalen vertellen over mysterieuze UFO-landingsplaatsen of over ingeslagen meteorieten. De literatuur schrijft over een karstverschijnsel: het ondergrondse water lost de kalk in het gesteente op en er ontstaan kraters.
Een mooi verhaal dat de bewoners van de streek zelf vertellen:
  Een priester uit Didyma ging toch werken op de naamdag van Agios Georgios en hij sprak lelijke woorden. Toen is hij met zijn dorsvloer (Aloni) in de grond gezakt. Zo ontstond  het grote gat in de grond waarin later 2 kerkjes zijn gebouwd

Via een landweg bereikt u de twee dolines (kraters), waarvan de grootste, Megali Spilia, een doorsnee van 150 meter heeft en 80 meter diep is. Een lugubere plek, omdat de Andartes in de Griekse burgeroorlog (die volgde op de 2e wereldoorlog) vele collaborateurs met de Duitse bezetters hier hebben omgebracht.
De kleinste krater, Mikri Spilia, bereikt u door een trap en een tunneltje en binnenin vindt u een twee kleine kerkjes van Byzantijnse oorsprong, gebouwd in de rotswand. Ze heten beiden: Grotkerk van Agios Georgios Metamorfosis. In de grootste van de twee ziet u fresco’s uit de 15e eeuw.

Voor bergbeklimmers is de berg Didyma één van de beste plekken in Argolida. Klimmen in Didima