Elliniko

In de zuidwest hoek van de vlakte van Argolida vlakbij de bronnen van de Erasinos rivier ligt de piramide van Ellinikon, 2 km. voorbij Kefalari aan de hoofdweg die in antieke tijden van Argos naar Tegea (bij Tripoli)en naar Arkadië liep.
Volgens aanwijzingen die bij de opgravingen zijn gevonden dateert de “Piramide” uit de 4e eeuw voor Chr. en is niet, zoals lang gedacht een antiek graf, maar een wachttoren die de wegen in de streek controleerde, zoals er vele in Argolida zijn gevonden.
De grote stenen muren, die doen denken aan de cyclopische muren van Mycene en Tiryns, zijn gebouwd onder een hoek van 60 ° , 3.50 meter hoog en 7.03 bij 9.07 meter lang.
De hoofdingang van het monument kijkt aan de oostzijde uit op de baai van Argolida. De ingang geeft toegang tot een smalle corridor die naar een kleinere ingang leidt aan de zuidzijde, waardoor u de hoofdruimte, een vierkante ruimte van 7 bij 7 meter, binnengaat.
Het imposante gebouw is gebouwd met grijze kalksteen in een trapsgewijs en gedeeltelijk veelhoekig systeem.
De opgravingen van dit monument, dat al 2400 jaar bewaard is gebleven, zijn gedaan door Th. Wiegand in 1901, en daarna door L.Lord in 1938.

Openingstijden:
Altijd open en vrije toegang.