Griekse taalles in EpidavrosKen je dat? Ik wil zo graag Grieks spreken maar……

1-     Ik heb er de tijd niet voor.
2-     Het lijkt wel of ik het nooit leer!
3-     Dan zeg ik eens iets en dan versta ik het antwoord niet.
4-     Ik ken zoveel woordjes, maar hele zinnen maken lukt me niet.
5-     Ik breng de discipline niet op om zelf regelmatig te studeren.
6-     Ik heb alles al geprobeerd en het lukt me nog steeds niet.
7-     Ik begin elke keer weer en dan houd ik het niet vol om te studeren.
8-     Die grammatica, ik snap er niks van.
9-     Ik leer me gek, maar spreken, ho maar…
10-  Ik kan het wel, maar ik durf niet.
11-  Ik ben zo bang om fouten te maken, om iet geks te zeggen.
12-  Báááh, die grammatica, dat vind ik zóóó vervelend!

Herken jij je in één van deze uitspraken? Ik herken ze allemaal wel. Ik ben ze allemaal tegengekomen in mijn pogingen om Grieks te leren spreken. En van sommige heb ik nog steeds last. Regelmatig geef ik mezelf op mijn kop dat ik niet vaker studeer. Of spreek ik mezelf bestraffend toe en vraag mezelf wanneer ik nu eindelijk dat specifieke grammaticale probleem, wat ik tekens fout doe, eens ga leren.
Eén ding zal ik je alvast ter geruststelling zeggen. IEDEREEN heeft hier last van, en IEDERE ontwikkeling is een reis naar onbekende plaatsen, met obstakels die overwonnen moeten worden, dus…..
Gewoon doorzetten en de hulp inroepen die je nodig hebt..
Wat je ook van plan bent om te leren, je zult telkens voor uitdagingen gesteld worden. Er komen beren op de weg en je zult draken moeten verslaan. Te beginnen met je eigen overtuigingen.
Ook jij kunt vloeiend Grieks leren spreken in jouw eigen tempo en tijd en wanneer jij zin hebt.
Jij krijgt er zin in als het je ook daadwerkelijk gaat lukken. Als je kunt genieten van elke stap en daarvoor beloond wordt. Dan wordt leren leuk, als je merkt dat je vooruitgaat, als je merkt dat je het wél kunt.

Na de taalles 1 en 2 gevolgd te hebben kon ik tijdens mijn vakantie op Kreta mijn Grieks goed in de praktijk brengen, vooral als je zegt dat je speciaal naar Epidavros gegaan bent om Grieks te leren kun je niet meer stuk bij de meeste Grieken.
Karen, het was heel leerzaam en vooral gezellig en je bent een uitstekende gastvrouw, host en docente ! Bedankt voor de leuke tijd in Epidavros’. Toine Lippes

In Epidavros geven wij jou alle hulp die je nodig hebt. Kostas, de lieve, humorvolle onderwijzer uit Epidavros geeft de lessen, waarin jij hele mooie zinnen leert maken, zinnen die je in het dagelijkse leven kunt gebruiken. Ik leer je om de geleerde woorden en zinnen meteen in praktijk te brengen, zodat je durft te spreken. Ik leer je dat het niet erg is om fouten te maken.
Jij wilt toch Grieks spreken? Wel dat gaat alleen maar als je daar ook gewoon mee begint en kunt lachen om je fouten. We leren je Grieks op jouw niveau met woorden en grammatica die je meteen in jouw vakantie kunt gebruiken. En jij zult ontdekken dat je het kunt!
Lekker toch!.. vakantie en leren ineen. Ik verwelkom je in Epidavros en zorg ervoor dat het een onvergetelijke vakantie wordt.

Online leren
Voordat je naar Epidavros komt kun je de basis online leren in de cursus niveau 1. Dan heb je ook veel meer aan die week in Epidavros, omdat je dan al een beetje kunt spreken en dan gaat het leren gemakkelijker en sneller.
Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

Tot in Epidavros
Karen Agrafiotis – de Vries

Griekse taalcursus online voor beginners

Grieks leren vanaf je eigen computer (tablet, smartphone), in je eigen tijd en tempo. Met audio’s, video’s, oefeningen, Nederlandse duidelijke uitleg, ondersteuning in een facebookgroep, multiple choice.

Griekse taal niveau 2 in Epidavros

Een week lang ondergedompeld in de Griekse taal in Epidavros. Les van een Griekse onderwijzer en een Nederlandse lerares.
Nu leer je je passieve kennis actief te maken, door veel te spreken.

Griekse taal niveau 3 in Epidavros

Veel spreken over allerhande onderwerpen en artikelen. De laatste grammatica met de langdurende tijden en de gebiedende wijs. Uitleg over andere onderwerpen op aanvraag. Nu spreek je vloeiend Grieks.