Archaia Epidavros, of zoals het tot voor kort heette: Palea Epidavros, is een vissersdorp aan de oostkust van de Peloponnesos. Het ligt tussen de altijd groene sinaasappel- en olijfboomgaarden aan de voet van de bergen, met twee grote baaien aan de Saronische Golf.

Ruim 3200 jaar geleden was Archaia Epidavros een grote stad met een koning en 80.000 inwoners. Vele overblijfselen, zoals een klein theater zijn daarvan nog te vinden.
Tegenwoordig is Epidavros een dorp met ongeveer 2000 inwoners die voornamelijk leven van de visserij, landbouw en het toerisme.

Het ademt nog de sfeer van een authentiek Grieks dorp en de inwoners geven nog steeds blijk van de spreekwoordelijke Griekse gastvrijheid. Er zijn verschillende strandjes, restaurants, cafe’s, een postkantoor, geldautomaten, winkeltjes, 4 campings en vele hotels en appartementen.
Iedereen kent iedereen en dat maakt dat u snel opgenomen zal worden in het dorp.
In Epidavros is geen massatoerisme. In de zomermaanden houden Grieken en buitenlandse cultuurzoekers hier vakantie.

Argolida
Archaia Epidavros ligt in de provincie Argolida, de kleinste provincie van de Peloponnesos met de meeste wereldberoemde antieke bezienswaardigheden.
Als vakantiebestemming in Griekenland is Argolida een aantrekkelijk reisdoel, door de grote variatie aan Griekse cultuur en natuur. Van een luie strandvakantie tot een mythologische rondreis.
Het weer in Argolida, Peloponnesos Griekenland is tamelijk mild het hele jaar waardoor het een vakantiebestemming gedurende hethele jaar is. Het zomerweer in Argolida is zeer aangenaam, altijd zonnig en in juli en augustus temperaturen van rond de 30 graden, terwijl de winter gematigd is, met af en toe regen.
In het vissersdorp Epidavros is er ook vaak een aangename bries uit zee.

Wat is er te doen in Epidavros:
Het kleine antieke theater van Epidavros met concerten in juli.
Boerenmarkt, iedere vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond in juli.
Theatervoorstellingen in het grote theater van Epidavros in juli en augustus.
Vele kleine kerkjes met bijzondere iconen.
Een grote openlucht-discotheek.
Boottochtjes en duiken.
Wandelen naar de ruines van de tempel van Artemis, oude Myceense graven.
In het voorjaar en najaar kunt u prachtige wandelingen door de bergen maken.
Vanaf Epidavros kunt de vele archeologische sites als Mycene, Tiryns, Korinthe, Nemea, als ook het schilderachtige vestingstadje Nafplion bezoeken.

Epidavros bereikt u vanaf het vliegveld van Athene met de bus, de trein naar Korinthe en met de auto over een goede snelweg in 1 uur en 50 minuten.

Archaia Epidavros weergeven op een grotere kaart
Griekse taal cursus online

Gratis Griekse taallessen online voor beginners

Vul je naam en emailadres in en je krijgt toegang tot de gratis Griekse taallessen.

Gelukt! De link naar de lessen komt in een email naar je toe.